Известие

Collapse
No announcement yet.

Скрибуцане от корите на вратите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скрибуцане от корите на вратите

От 2 месеца е моя, в началото пак си скрибуцаше нещо от към вратите, но сега доста се засили. Не съм сигурен че е от корите, но нямам друго обяснение. А по принцип много внимателно минавам дупките ако не мога да ги избегна. Има ли някой друг подобен проблем и какво е решението. Иначе в купето нямя никакви шумове и това разваля кефа от возенето. Благодаря предварително за вашите мнения.
    2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
    ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
    sigpic

При всички 155 - ци е така....в повечето случай е от гумените уплатнения!!!
    Ако не ти се инвестира в смяна....незнам откъде ще намериш нови!.... намажи ги с некви мехлеми...спрейове....най различни има!
    Не, че ще оправиш много нещата с тях...но пробвай, до някъде има ефект..
    Това скрибуцане осезателно се влияе от температурите.....лятото изчезва
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

На мен ми скърцаха механизмите/бравите/ на вратите,напръсках ги с WD-40 и сега са добре.
      Alfa Romeo 155 1.7 TS

Comment

понякога малко грес намазана върху оста на скобата която е между езика на бравата и колонката върши чудеса
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

На мен ми скърцаха корите 1 година.... Опираха в боята и много ме дразнеха.... Накрая преди да я продам за 1 ден ги свалих и подложих вата.... И настана Тишина.....
          Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
          Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
          Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Благодаря за отговорите. Наистина днес сутринта към 8 ми изпили нервите, а пък вечерта на по-топличко почти не се чуваше. Ще пробвам придложенията ви. Шдуь хь XaBu4ko естествено звучи най-ефективно, но не знам дали няма да изпочупя нещо по кората ако пробвам да я сваля. Не съм свалял кора досега.
            sigpic

Comment

Аз моите вече няколко пъти ги свалям и още не съм ги счупил, а не съм особено сръчен,
              тъй че ако ти писне-давай смело.
              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от Vesko84 Покажи съобщение
                От 2 месеца е моя, в началото пак си скрибуцаше нещо от към вратите, но сега доста се засили. Не съм сигурен че е от корите, но нямам друго обяснение. А по принцип много внимателно минавам дупките ако не мога да ги избегна. Има ли някой друг подобен проблем и какво е решението. Иначе в купето нямя никакви шумове и това разваля кефа от возенето. Благодаря предварително за вашите мнения.
                Колега оправия с пластмасите няма.... Мойте колко пъти ги мажа уплатнявам и т.н. още 330 неща,но нестава! Свиквай зимата ще е така

155 2.5 V6
                Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

Каква зима, сега не е зимно време и скрибучка та си е.ало мам...
                  Пръсках силиконов спрей - нищо.
                  Верно е че имаме и пътища да си е..ат и те мамата...
                  Но на магистралата няма пук нито скръц, ама след 160 километра в час, иначе пак скърца мама и проклета.
                  ПП забравих да кажа, че моята скърца от предните врати
                  ....вероятно и от някъде другаде
                  Alfa 155 2.0TS 8V '93
                  sigpic
                  VW LADAVAGEN '81
                  CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
                    Каква зима, сега не е зимно време и скрибучка та си е.ало мам...
                    Пръсках силиконов спрей - нищо.
                    Верно е че имаме и пътища да си е..ат и те мамата...
                    Но на магистралата няма пук нито скръц, ама след 160 километра в час, иначе пак скърца мама и проклета.
                    ПП забравих да кажа, че моята скърца от предните врати
                    ....вероятно и от някъде другаде
                    Да и при мен е така! Корите на предните врати нещо са много разлшякани........ нервя им се ама кво да ги правя ?! Жабката и тя горката ...... на няколко пъти когато прекалено почне да скърца се отваря от мен и се затваря с тупаница (после става кофти .... ) Вариянта е сваля се абсолютно всичко дето го има по вратата...... нови кори...... уплатнения и всичките му там мизерий иначе оправия няма

155 2.5 V6
                    Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

Днес си мислех какво става с колата, а то каква била работата, как може така да скърца, ,дразнещо е, аз даже го чувам и от тавана...
                      sigpic
                      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                      0889 636 093

Comment

деба това от вратите ли е ?аз имам чувствоното ,че при мен скърца и от седалката,но и от вратите .Чувам шум от къэм горната част на вратата ,понякога е супер досадно.
                        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Аз гумите на вратите след всяко миене ги пръскам със спецален силиконов спрей....

Жабката я оправих много лесно...... - Там където са каналите за затваряне ( които бяха износени ) навих от външната им страна по една видичка ( много къса самонарезка беше ) така че главата на видата да компенсира износването на канала.... И резултата беше зашеметяващ.

И корите след като ги уплътних с ватичка направо заспа...

Имах и един шум отзад ( някакво дрънчене от бас касите ) и там малко ватичка, притягане и колата влезе в режим СТЕЛТ

Колегата Доко я кара преди да я продам... Ако искайте го питайте няма ни скръц ни пук.....
                          Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                          Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                          Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Първоначално публикувано от XaBu4ko Покажи съобщение
                            Аз гумите на вратите след всяко миене ги пръскам със спецален силиконов спрей....

Жабката я оправих много лесно...... - Там където са каналите за затваряне ( които бяха износени ) навих от външната им страна по една видичка ( много къса самонарезка беше ) така че главата на видата да компенсира износването на канала.... И резултата беше зашеметяващ.

Имах и един шум отзад ( някакво дрънчене от бас касите ) и там малко ватичка, притягане и колата влезе в режим СТЕЛТ

Колегата Доко я кара преди да я продам... Ако искайте го питайте няма ни скръц ни пук.....
                            Айде бе !!! Ти да не си фокусник бе колега. Кажи колко искаш да ми направиш тоз фокус и на моята?
                            Alfa 155 2.0TS 8V '93
                            sigpic
                            VW LADAVAGEN '81
                            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от XaBu4ko Покажи съобщение

Колега, къде по-точно я слагаш тази вата? Откъде мога да си купя вата. Мерси за помощта.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X